Една лесна техника за повишаване на радостта от живота, подмладяване и още…

25 0

Учени установиха  един лесен начин да стимулираме тайнствен хормон, за който до момента информацията беше оскъдна. Той е прекия отговорник за това да се чувстваме щастливи, да имаме самочувствие и…висок морал.

Това е хормонът окситоцин, който освен гореизброените предимства има и още едно- отговаря за подмладяването ни. Той е известен с това, че се отделя по време на бременност и повишава значително нивата си, когато настъпи момента на раждането. Именно окситоцинът е виновникът и за отделянето на кърма от майчините гърди и силната връзка между майката и бебето.

Напоследък този хормон се наблюдава и при мъжете, но в това няма нищо притеснително, тъй като няма никакви негативни последици от наличието му, а напротив. Той засилва усещането за морал и нравствени ценности, щастие и любов.

Ето защо, учените препоръчват да стимулираме производството на окситоцин в организма си, като за това има един изключително прост, но ефикасен метод.

Хормонът на радостта се отделя, когато се гледаме пред огледалото. Много важно е обаче, да правим това по няколко пъти на ден, и то с усмивка. Доказано е, че ако ежедневно се любуваме на образа си в огледалото и му се усмихваме, то много скоро ще се радваме повече на живота, ще изпитваме радост, ще бъдем по- красиви и хармонизирани!

Повече любопитни факти можете да откриете на онлайн платформа Клюкарката нет

Related Post

Новини от Благоевград

Posted by - октомври 20, 2023 0
Благоевград – позитивни и достоверни новини Историята и красотата на Благоевград: Разказ за града и неговите забележителности В южната част…

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *