Маркетинг срещу реклама: Каква е разликата?

203 0

На повечето потребители може да изглежда, че няма разлики при сравняването на маркетинга с рекламата. Всъщност те споделят обща цел: да предупреждават потребителите за продукти и услуги, налични за закупуване. Въпреки че тези практики имат общи неща, нюансите водят до разлика между маркетинг и реклама. Разбирането на разликите – да не говорим за приликите – при обсъждането на маркетинг срещу реклама помага на бизнеса и организациите да разработят ефективни стратегии за достигане до целевата аудитория и привличане на повече клиенти.

Какво е маркетинг?
Маркетолозите провеждат изследвания и данни, за да намерят възможности да достигнат до аудиторията за продукти, услуги и марки. Този процес информира проектирането и създаването на продукти след създаването на идеи. Освен това маркетолозите определят предложения за стойност, които ръководят промоциите, и тези точки за продажба често определят продукта за потребителите повече от неговите характеристики.

Как търгувате продукти, услуги и марки?
Маркетингът включва изследвания и анализи. Чрез тези процеси маркетолозите изучават как хората реагират на продукти и услуги, което информира как компаниите създават рекламен език и елементи на дизайн, свързани с продуктите. Това изследване също така определя потребителски сегменти за приспособяване на кампаниите към нуждите на конкретни групи от населението. Освен това изследванията на езика влияят върху лозунгите и мисиите, които компаниите използват за продажба на продукти.

Основите на маркетинговите стратегии могат да се обяснят с четирите Р: продукт, място, цена и промоция. Цената и средствата за разпространение играят решаваща роля за успеха на продуктите, а пазарни изследователи помагат за установяването на тези елементи. Маркетолозите също така изграждат стратегически документи за формулиране на маркетингови съобщения. Тези документи отчитат типовете потребители, които ще използват даден продукт, най -подходящите за него среди, тона, който маркетинговите съобщения трябва да пораждат, и личността на продукта, която потребителите трябва да възприемат при изпращането на съобщения. След като дойде време за разработване на послания, които оживяват стратегията, световете на маркетинга срещу рекламата започват да се припокриват.

Какво е реклама?
Рекламата е процес на представяне на продукт и услуга на публиката. Тя включва разработването на съобщения, които представят продукти, услуги, идеи и марки пред света. Тези процеси обикновено включват рекламни кампании в медиите. Рекламната кампания разчита на навременни оферти, творческо позициониране и фрази, за да гарантира, че продуктите резонират с потребителите.

Как рекламирате?
Казано по -просто, рекламата разпространява думата за продуктите и услугите. Но този процес изисква внимателно насочване, за да се гарантира, че кампаниите са съобразени с желанията и нуждите на конкретна аудитория.

Големите рекламни кампании използват комбинация от медии, за да предизвикат вълнение за даден продукт. Например, за да популяризират продукт, насочен към по -млада аудитория, рекламодателите могат да използват Instagram, Twitter и други социални платформи. Други потребителски групи може да реагират по -добре на радио, телевизия и печатни реклами. Рекламодателите трябва да експериментират с разположението на медиите, за да намерят правилната комбинация за достигане до правилната аудитория. Рекламодателите също трябва да комуникират често, за да могат техните промоции да пробият през силно наситена медийна среда.

Какви са приликите между маркетинга и рекламата?
Когато сравнявате маркетинга срещу рекламата, важно е да знаете, че рекламата всъщност е компонент на маркетинга. Маркетингът се отнася до подготовката на продукт за пазара. Рекламата прави вашите продукти и услуги известни на хората на този пазар. С други думи, рекламата е стъпка в маркетинговия процес – тази, която използва данните и изследванията, събрани от маркетинговите стратези, за да изработи убедителни промоции.

Когато се разглежда широко, маркетингът е контролиран, но широкообхватен процес и рекламодателите се фокусират върху създаването на комуникации. Освен това маркетолозите изследват поведението на потребителите, а рекламодателите се занимават с дизайн, мултимедийно производство и по -творчески усилия, за да убедят потребителите да действат.

Related Post

SEO Оптимизация

Posted by - март 5, 2023 0
Следвайте тези предложения, за да подобрите SEO оптимизацията си за търсачки  и гледайте как уебсайтът ви се издига до върха…

Знанието и Дружествените Организации: Как Споделената Интелигентност Трансформира Бизнеса

Posted by - октомври 21, 2023 0
Статията достига до Вас благодарение на Знание Нет – приятно четене! Знанието и Дружествените Организации: Как Споделената Интелигентност Трансформира Бизнеса…

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *